Levesek

Bableves

Hozzávalók 50 dkg fejtett bab 3 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 ek olaj zellerlevél 1 ek liszt só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint Elkészítése Előző este beáztatjuk a babot hideg vízbe, hogy megszívja magát és megpuhuljon. A hagymát apróra vágjuk, és...
>

Borsóleves

Hozzávalók 50 dkg zöldborsó 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 csokor petrezselyem 1 db krumpli só, bors ízlés szerint Rántáshoz 1 ek olaj 1 ek finomliszt fűszerpaprika Grízgaluskához 1 db tojás 5 dkg búzadara só, bors ízlés szerint Elkészítése A kockára vágott krumplit, a felkarikázott zöldségeket...
>

Brokkolikrémleves

Hozzávalók 1 db brokkoli 1 db krumpli 2 gerezd fokhagyma tejföl, liszt só, bors, szerecsendió ízlés szerint  Elkészítése A brokkolit rózsáira bontjuk, felaprítjuk, és bő 1 literes sós vízben megfőzzük.  Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejfölös habarást,...
>

Citromos-tárkonyos csirkeraguleves gombával

Hozzávalók 2 teáskanál liszt 1 dl tejföl 1 fej vörshagyma 3 evőkanál olaj 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa fél db zellergumó 1 db karalábé 10 dkg zöldborsó 1 ek tárkony ecet, citromlé 15 dkg csiperke gomba 50 dkg csirkemell só, bors, tárkony ízlés szerint Elkészítése A...
>

Gombócleves

Hozzávalók Elkészítése JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!
>

Gyömbéres zöldségkrémleves

Hozzávalók fél kg  sárgarépa fél zeller 2 db krumpli 1 db  újhagyma  szárral 2 gerezd fokhagyma egy ujjnyi gyömbér só, bors, vegeta ízlés szerint Elkészítése A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk, kicsi vízben puhára pároljuk.Ha megfőtt, felöntjük annyi...
>

Hagymakrémleves

Hozzávalók 3 db vöröshagyma 3 db póréhagyma 2 db krumpli 1 szár halványító zeller 400 ml zöldséges alaplé200 ml főzőtejszín só, fehér bors ízlés szerint Elkészítése A vöröshagymát apróra vágjuk, a póréhagymát és zellert vékoy karikákra vágjuk, a krumplit felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk,...
>

Karfiolkrémleves

Hozzávalók 25 g vaj 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma  2 db krumpli 1 l zöldség alaplé egy karfiol (rózsára szedve) 100 ml habtejszín só, bors, szerecsendió ízlés szerint Elkészítése     A vajon pirítsuk meg a hagymát és a...
>

Paradicsomleves

Hozzávalók2l paradicsomlékb. 6 ek cukorpici só, bors2 ek olajzellerlevél v. petrezselyemlevél v. babérlevélElkészítéseA paradicsomlevet beleöntjük a fazékba, hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot és olajat, esetleg egy kis zúzott fokhagymát, a zellerlevelet majd összefőzzük.Amikor forr, beletesszük a...
>

Sajtleves

Hozzávalók 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa 2 db vöröshagyma 10 dkg reszelt sajt 5 dkg maragarin 1 ek liszt 2 dl tejszín 5 dl tej ételízesítő, só, bors Elkészítése A hagymát és a zöldségeket lereszeljük, majd margarinban megpároljuk. Felengedjük 7 dl vízzel, fűszerezzük és kis lángon...
>

Tejszínes sütőtök leves

Hozzávalók kb fél kg nyers sütőtök 2 dl tejszín gyömbér, fahéj, szegfűszeg ízlés szerint Elkészítése A nyers sütni való tököt meghámozzuk, felkockázzuk, majd felöntjük annyi vízzel ami épphogy ellepi. A fűszerekkel együtt készre főzzük, Leturmixoljuk, visszatesszük a tűzhelyre és a tejszínt...
>

Újdonságok

Megújul az oldal!

Újra engedi az időm, hogy foglalkozzak kicsit a receptes oldallal, mind külsőleg, mind tartalmilag meg fog változni. Gazdagabb lesz a receptgyűjtemény, a képek váratni fognak magukra, de továbbra is csak az általam már elkészített, kipróbált receptek kerülnek fel az oldalra.Jó böngészést kívánok.
Teljes cikk

Hírek

Nézzetek jó alaposan szét az oldalon, mert rengeteg új sütemény receptet töltöttem fel, (később képekkel is ki fogom bővíteni), került fel kenyér recept, és egy főétel elkészítésének menetét is nyomon követhetitek.
Teljes cikk

Elindult a weboldal

Kedves Látogatók!Ezennel elindult a weboldalam szerkesztése. Folyamatosan fogom frissíteni és feltölteni az újabbnál újabb, kipróbált recepteket.
Teljes cikk