Hozzávalók 50 dkg fejtett bab 3 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 ek olaj zellerlevél 1 ek liszt só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint Elkészítése Előző este beáztatjuk a babot hideg vízbe, hogy megszívja magát és megpuhuljon. A hagymát apróra vágjuk, és...
>
Hozzávalók 50 dkg zöldborsó 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 csokor petrezselyem 1 db krumpli só, bors ízlés szerint Rántáshoz 1 ek olaj 1 ek finomliszt fűszerpaprika Grízgaluskához 1 db tojás 5 dkg búzadara só, bors ízlés szerint Elkészítése A kockára vágott krumplit, a felkarikázott zöldségeket...
>
Hozzávalók 1 db brokkoli 1 db krumpli 2 gerezd fokhagyma tejföl, liszt só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Elkészítése
A brokkolit rózsáira bontjuk, felaprítjuk, és bő 1 literes sós vízben megfőzzük.
Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejfölös habarást,...
>
Hozzávalók
2 teáskanál liszt
1 dl tejföl
1 fej vörshagyma
3 evőkanál olaj
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa fél db zellergumó 1 db karalábé
10 dkg zöldborsó
1 ek tárkony ecet, citromlé
15 dkg csiperke gomba
50 dkg csirkemell
só, bors, tárkony ízlés szerint
Elkészítése
A...
>
Hozzávalók Elkészítése JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!
>
Hozzávalók Elkészítése JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!
>
Hozzávalók fél kg sárgarépa fél zeller 2 db krumpli 1 db újhagyma szárral 2 gerezd fokhagyma egy ujjnyi gyömbér só, bors, vegeta ízlés szerint Elkészítése A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk, kicsi vízben puhára pároljuk.Ha megfőtt, felöntjük annyi...
>
>
Hozzávalók 3 db vöröshagyma 3 db póréhagyma 2 db krumpli 1 szár halványító zeller 400 ml zöldséges alaplé200 ml főzőtejszín só, fehér bors ízlés szerint Elkészítése A vöröshagymát apróra vágjuk, a póréhagymát és zellert vékoy karikákra vágjuk, a krumplit felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk,...
>
>
Hozzávalók
25 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db krumpli
1 l zöldség alaplé
egy karfiol (rózsára szedve)
100 ml habtejszín
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Elkészítése
A vajon pirítsuk meg a hagymát és a...
>
>
>
Hozzávalók2l paradicsomlékb. 6 ek cukorpici só, bors2 ek olajzellerlevél v. petrezselyemlevél v. babérlevélElkészítéseA paradicsomlevet beleöntjük a fazékba, hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot és olajat, esetleg egy kis zúzott fokhagymát, a zellerlevelet majd összefőzzük.Amikor forr, beletesszük a...
>
Hozzávalók
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 db vöröshagyma
10 dkg reszelt sajt
5 dkg maragarin
1 ek liszt
2 dl tejszín
5 dl tej
ételízesítő, só, bors
Elkészítése
A hagymát és a zöldségeket lereszeljük, majd margarinban megpároljuk. Felengedjük 7 dl vízzel, fűszerezzük és kis lángon...
>
Hozzávalók
kb fél kg nyers sütőtök
2 dl tejszín
gyömbér, fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
Elkészítése
A nyers sütni való tököt meghámozzuk, felkockázzuk, majd felöntjük annyi vízzel ami épphogy ellepi.
A fűszerekkel együtt készre főzzük, Leturmixoljuk, visszatesszük a tűzhelyre és a tejszínt...
>
>
>
>