Villámgyors magos zsemle

Hozzávalók / 2 adag

  • 20 dkg finomliszt (sima)
  • 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt (rozs is lehet)
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • só ízlés szerint
  • 1 dl víz (meleg víz, amennyit felvesz)
  • 1 db tojássárgája (a tetejére)
  • 2.5 dkg lenmag (ízlés szerint )
  • 5 teáskanál szezámmag
  • 2.5 dkg tökmag

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni).
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót és az élesztős vizet hozzáadva kemény tésztát gyúrunk. Nem kell külön keleszteni!
  3. Formázzuk, tetejét bevagdossuk, 50 fokos sütőben, vagy letakarva, szobahőmérsékleten kelesztjük. Nagyon szépen megkel.
  4. Tetejét vízzel elkevert tojássárgával megkenjük, megszórjuk magokkal.
  5. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.

Újdonságok

Megújul az oldal!

Újra engedi az időm, hogy foglalkozzak kicsit a receptes oldallal, mind külsőleg, mind tartalmilag meg fog változni. Gazdagabb lesz a receptgyűjtemény, a képek váratni fognak magukra, de továbbra is csak az általam már elkészített, kipróbált receptek kerülnek fel az oldalra.Jó böngészést kívánok.
Teljes cikk

Hírek

Nézzetek jó alaposan szét az oldalon, mert rengeteg új sütemény receptet töltöttem fel, (később képekkel is ki fogom bővíteni), került fel kenyér recept, és egy főétel elkészítésének menetét is nyomon követhetitek.
Teljes cikk

Elindult a weboldal

Kedves Látogatók!Ezennel elindult a weboldalam szerkesztése. Folyamatosan fogom frissíteni és feltölteni az újabbnál újabb, kipróbált recepteket.
Teljes cikk