Valentin vajas pogácsa

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej (langyos)
  • 1 dkg cukor
  • 2 ek köménymag (pirított, durvára tört, opcionális)
  • só ízlés szerint

Tetejére

  • 1 db tojás

Elkészítés

  • Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben.
  • A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a köménymagot, tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt.
  • Annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy gyenge tésztát kapjunk.
  • Ezután 30 percet pihentetjük gyengén lisztezett deszkán.
  • Utána háromba hajtjuk, majd ezt a műveletet megismételjük kétszer20 perces pihentetésekkel.
  • Ekkor ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró szívecskéket szaggatunk belőle. Tetejét lekenjük felvert tojással, majd sütőlemezenpihentetjük 10 percet.
  • Előmelegített, forró sütőben sütjük aranybarnára.

Újdonságok

Megújul az oldal!

Újra engedi az időm, hogy foglalkozzak kicsit a receptes oldallal, mind külsőleg, mind tartalmilag meg fog változni. Gazdagabb lesz a receptgyűjtemény, a képek váratni fognak magukra, de továbbra is csak az általam már elkészített, kipróbált receptek kerülnek fel az oldalra.Jó böngészést kívánok.
Teljes cikk

Hírek

Nézzetek jó alaposan szét az oldalon, mert rengeteg új sütemény receptet töltöttem fel, (később képekkel is ki fogom bővíteni), került fel kenyér recept, és egy főétel elkészítésének menetét is nyomon követhetitek.
Teljes cikk

Elindult a weboldal

Kedves Látogatók!Ezennel elindult a weboldalam szerkesztése. Folyamatosan fogom frissíteni és feltölteni az újabbnál újabb, kipróbált recepteket.
Teljes cikk