Paradicsomos-mozarellás cukkinifalatok
2015.01.28 21:12
Hozzávalók
- 2 kisebb, zsenge cukkini
- 2 közepes paradicsom
- 1 tasak mozzarella (10 dkg)
- 1 kk só
- 2-3 tekerés frissen őrölt bors
- 1 kk morzsolt bazsalikom
- 1 kk morzsolt oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek étolaj
Elkészítése
- A megmosott cukkini rudakat kb. 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk, meghintjük sóval. Hagyjuk állni. Addig a megtisztított paradicsomokat először félbe vágjuk, majd a feleket felszeleteljük.
- A mozzarellát egész apróra kockázzuk. Egy nagyméretű tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral és lekenjük 2-3 ek olajjal. A cukkiniról leöntjük a levet, majd az előkészített tepsibe fektetjük. Meghintjük egy kevéske morzsolt bazsalikommal, és darálunk rá 2-3 tekerésnyi fekete borsot.
- Minden cukkini karikára fektetünk egy fél cikk paradicsomot. Az apróra vágott mozzarellát egyenletesen elosztjuk a kis paradicsomos falatokon. Legvégül meghintjük még morzsolt oregánóval. A megtisztított fokhagymagerezdeket vékony szeletekre vágjuk és a cukkini karikák közé szórjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 18 perc alatt megsütjük.
- Melegen, azonnal kínáljuk.
Tipp
Érdemes kisebb zöldségeket választani, amiben még vagy nincs, vagy egész gyenge magok vannak.