Narancsos sült krumpli zsályával
2015.01.28 21:03
Hozzávalók / 4 adag
- 1 kg burgonya
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 narancsból nyert narancshéj
- 1 csokor zsálya (helyettesíthető ízlés szerint szárított zsályával)
- 3 ek olívaolaj
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
- Hámozzuk meg a krumplit, majd vágjuk golflabda nagyságúra. Pároljuk meg sós vízben 10 percig. Végül szűrjük le a krumplit, majd rázogassuk meg az edényben a leszűrt krumplit, hogy a krumpli szélei kissé lekerekedjenek.
- Egy tágas edényben hevítsük fel a olajat, tegyük bele a fokhagymákat héjastól, a zsályaleveleket, és a késsel vékonyra hámozott narancshéjat, majd mindezt pirítsuk 30 másodpercig. Adjuk hozzá a krumplit, és jól forgassuk meg a fűszeres zsírban.
- Tegyük egy hőálló edénybe a krumplit, majd 45 percig süssük.