Narancsos sült krumpli zsályával

Hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg burgonya
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 1 csokor zsálya (helyettesíthető ízlés szerint szárított zsályával)
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  • Hámozzuk meg a krumplit, majd vágjuk golflabda nagyságúra. Pároljuk meg sós vízben 10 percig. Végül szűrjük le a krumplit, majd rázogassuk meg az edényben a leszűrt krumplit, hogy a krumpli szélei kissé lekerekedjenek.
  • Egy tágas edényben hevítsük fel a olajat, tegyük bele a fokhagymákat héjastól, a zsályaleveleket, és a késsel vékonyra hámozott narancshéjat, majd mindezt pirítsuk 30 másodpercig. Adjuk hozzá a krumplit, és jól forgassuk meg a fűszeres zsírban.
  • Tegyük egy hőálló edénybe a krumplit, majd 45 percig süssük.

Újdonságok

Megújul az oldal!

Újra engedi az időm, hogy foglalkozzak kicsit a receptes oldallal, mind külsőleg, mind tartalmilag meg fog változni. Gazdagabb lesz a receptgyűjtemény, a képek váratni fognak magukra, de továbbra is csak az általam már elkészített, kipróbált receptek kerülnek fel az oldalra.Jó böngészést kívánok.
Teljes cikk

Hírek

Nézzetek jó alaposan szét az oldalon, mert rengeteg új sütemény receptet töltöttem fel, (később képekkel is ki fogom bővíteni), került fel kenyér recept, és egy főétel elkészítésének menetét is nyomon követhetitek.
Teljes cikk

Elindult a weboldal

Kedves Látogatók!Ezennel elindult a weboldalam szerkesztése. Folyamatosan fogom frissíteni és feltölteni az újabbnál újabb, kipróbált recepteket.
Teljes cikk