• Kiveszünk mindent a hűtőből, hogy ne legyen hideg semmi sem. 
  • A sütőt bekapcsoljuk a legkisebb hőfokra (50C).
  • 1 dl tejet meglangyosítunk (ne forróra, mert "megöli" az élesztőt), elkeverünk benne 1 tk barnacukrot, és beleöntjük a zacskó szárított élesztőt. Felfuttatjuk (hagyjuk valami meleg helyen kicsit). 
  • Egy tálba tesszük a  lisztet, a tojások sárgájával, a maradék tejjel, cukorral, csipet sóval, citromlével és az olvasztott vajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk (ha kevés a liszt, adjunk még hozzá). Akkor jó, amikor a kezünk tiszta lesz, és a tészta is elválik a tál falától.
  • Lefedjük, és kb. 45 percre a langyos sütőbe tesszük kelni.
  • Ha megkelt, lisztes deszkán átgyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk (vagy egy fém, kör alakú szaggatót használjunk, amit a fánkokhoz is, vagy egy pohár is tökéletesen megteszi).
  • Egy tálkában vajat olvasztunk. Egy kb. 28 centis magas falú sütőtálat kikenünk olvasztott vajjal. A kiszaggatott korongokat beleforgatjuk az olvasztott vajba, és szorosan egymás mellé tesszük.
  • Ha diósan akarjuk csinálni, akkor ennél a résznél kell beleforgatni a darált dióból, cukorból, fahéjból és mazsolából álló keverékbe (egy ekkora adaghoz kb. 10-15 dkg dió kellhet).
  • Amikor már az összes korongocskát bepakoltuk a tálba, mehet megint a meleg sütőbe újabb bő fél órára kelni.
  • Utána megkenjük a tojásfehérjével,  és addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje. (Tűpróba!!!)
  • Ha megsült, kicsit várunk, hogy kihűljön.