Csicseriborsó
2018.01.25 10:25
A csicseriborsó felhasználása, ízesítése
A csicseriborsó felhasználása, ízesítése
- A szárított csicseriborsót 1-2 órán át kell főzni, vigyázva arra, hogy ne essen szét és maradjon kissé harapós. Viszont ha felhasználás előtt beáztatjuk 12-24 órára, akkor a főzési időt 30 percre redukálhatjuk.
- A főzővízbe nem szabad sót tenni.
- A főtt csicseriborsót lecsepegtetjük, leöblítjük, majd a recept szerint hasznosítjuk. Érdemes sokat főzni egyszerre, a maradék lefagyasztható.
- Készíthető belőle leves, főzelék, mártogatós, püré vagy krém, fasírt, pörkölve snack is. Felhasználható továbbá salátákhoz, köretként, vagy tartalmas egytálételek készítéséhez.
- Jól társítható az ételekben hagymával, paradicsommal, padlizsánnal, továbbá kecske- és juhsajttal is.
- Mivel semleges ízű, fűszere sokféle lehet, például fokhagyma, szerencsendió, gyömbér, chili, citromlé, római kömény stb.