Banán bundában
2015.02.02 13:58
Hozzávalók / 4 főre
- 6 banán
- 2 tojás
- 1 evők. kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 evők. liszt
- olaj
Elkészítése
- A tojások sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, végül a liszttel lazán összeforgatjuk.
- Ebbe a masszába forgatjuk a meghámozott, lisztben megforgatott banánokat, és nem túl forró olajban világosbarnára sütjük.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ajánlat
A banánokat félbe is vághatjuk, úgy könnyebb vele dolgozni.
Csokimártással tálalás
- 8 dkg kakaópor
- 1 evőkanál liszt
- 10 dkg kristálycukor
A hozzávalókat összekeverjük, lassan, állandó kevergetés mellett hozzáadunk fél liter vizet, és tovább keverve jól kiforraljuk. Tálalás előtt 1 dl rumaromát is keverhetünk hozzá, és ezzel a mártással öntjük le a kisült banánokat.
U.i.: Csokimártás helyett helyezhetjük puding ágyra is, én csokipudingot készítettem, beleraktam egy kis tálba és ráfektettem a banánokat, majd egy kis tejszínhabbal ékesítettem a tetjét. Vagy akár egy kis mandulás karamellával (olvasztott cukor) is meglocsolhatjuk.